هزاره اطلاعات رادوین
تأثیر تحقیقات بازار در بهبود مدیریت ارتباط با مشتری

  1. صفحه اصلی
  2. /
  3. وبلاگ
  4. /
  5. مقالات
  6. /
  7. تأثیر تحقیقات بازار در…

مدیریت ارتباط با مشتری

بهبود مدیریت ارتباط با مشتری

مقدمه:

در دنیای رقابتی امروزی، مدیریت ارتباط با مشتریان به‌عنوان یک عامل حیاتی در توسعه و پیشرفت سازمان‌ها به شمار می‌رود. تحقیقات بازار، به‌عنوان یک ابزار استراتژیک، قابلیت ارتقا درک عمیق از نیازها و ترجیحات مشتریان را فراهم می‌آورد. در این مقاله، تأثیر تحقیقات بازار بر بهبود مدیریت ارتباط با مشتریان مورد بررسی قرار گرفته و راهکارها و چشم‌اندازهایی برای افزایش کارایی در این حوزه مطرح می‌شود.

مزایای تحقیق بازار

 یکی از بهترین کاربردهای تحقیقات بازار در حوزه مدیریت ارتباط با مشتری است. که این امر به یک سازمان کمک می‌کند تا بازخورد دقیقی از عملکرد خود دریافت کند و از طریق نظرات مختلف مشتریان به آنها کمک می‌کند تا درک کنند که مشتریان در مورد آنها چه احساسی دارند. موارد زیر برخی از موضوعاتی است که تحقیقات بازار می‌تواند بازخوردهای ارزشمندی در آنها ارائه دهد:

  • دریافت اطلاعات مفید برای رشد بازار در آینده.
  • ایده گرفتن در مورد امکان‌سنجی محصول جدید و پذیرش توسط مشتریان در بازار قبل از سرمایه‌گذاری بر روی آزمایش و تولید محصول.
  • ارزیابی حساسیت هزینه مشتریان
  • یافتن ویژگی‌های جدید محصولاتی که می‌تواند مشتریان را جذب کند و دانستن اینکه چه مزایایی می‌توانند ارائه دهند.
  • یافتن جنبه‌های پنهانی که یک محصول دارای چه چیزی است و چگونه می‌توان از آن جنبه‌ها استفاده کرد تا آنها را در معرض دید مشتریان قرار دهد.
  • ارزیابی میزان رضایت مشتری از سازمان به طور خاص در زمینه‌های عملکرد، فناوری، کیفیت، خدمات، هزینه و زمان‌بندی.
  • تعیین جنبه‌های قوی برای اعمال‌نفوذ و جنبه‌های ضعیف برای ایجاد بهبودها تا در نهایت سطح رضایت در مشتریان افزایش یابد.
  • ایجاد پایگاه‌داده در مورد اطلاعات رقبا و درنظرگرفتن این پایگاه‌داده به‌عنوان نقطه مرجع یا معیار بر اساس بازخورد مشتریان.
  • شناسایی حوزه‌های اصلی که سازمان در آن‌ها پیشتاز رقبا است و حوزه‌هایی که در آن‌ها از آنها عقب‌مانده است.
  • شناسایی روندهای بازار و دلایل این روندها.
  • شناسایی دلایل کسب‌وکار ضعیف و تعیین اینکه کدام مناطق بیشتر تحت‌تأثیر این موضوع هستند.
  • ارائه راه‌حل‌های تجاری برای مشکلات معمول در همه جنبه‌ها.
  • تعیین کانال‌های خریدی که مشتریان ترجیح می‌دهند. خرید آنلاین را ترجیح می‌دهند یا تماس انسانی؟
مدیریت ارتباط

شناسایی چشم‌اندازهای آینده:

بخش اول"

در بسیاری از سازمان‌ها، مسئولان و مدیران اجرایی در اکثر مواقع رودررو با مشتریان هستند. مشتریان به‌ندرت هر گونه بازخورد منفی را رودررو ارائه می‌دهند؛ زیرا ممکن است انجام این کار برای آنها شرم‌آور باشد. به همین ترتیب آنها همچنین در ارائه بازخورد مثبت تردید دارند زیرا می‌ترسند با این کار قدرت مذاکره با تأمین‌کنندگان را تضعیف کنند؛ بنابراین برای سازمان بسیار مهم است که بررسی‌های بازار را انجام دهد و بازخورد واقعی را که نمی‌تواند از مشتریان دریافت کند، تجزیه‌وتحلیل کند.

در موارد دیگر که مشتریان رودررو نیستند، تأمین‌کنندگان فرصت دریافت بازخورد مستقیم از آنها را ندارند. آنها فقط بازخوردهای غیرمستقیم از عوامل یا واسطه‌ها دریافت می‌کنند و معنای واقعی را درک نمی‌کنند. نتایج و نتیجه‌گیری‌های تجاری به اطلاعات دقیق و تحلیلی بیشتری نیاز دارد. ازاین‌رو، برای دریافت بازخورد مناسب و قابل‌اعتماد مشتری، همیشه نیاز ضروری به تحقیقات یا نظرسنجی دقیق بازار وجود دارد.

در سیستم CRM، این تحقیقات بازار مانند هوش بازار تعبیه شده است که بر اساس اطلاعات لحظه‌ای مشتری است. این اطلاعات به‌گونه‌ای یکپارچه شده است که بدون توجه به بخش‌های مختلف، به طور مرکزی با سازمان قابل‌دسترسی است. اما همچنین اعتبار دارد تا به اطلاعات محرمانه توسط بخشی که حق مشاهده آن را ندارد دسترسی پیدا نکند. به‌عنوان‌مثال، اعلان‌های تأخیر در پرداخت توسط مشتریان فقط باید برای بخش حسابداری قابل‌مشاهده باشد و نه برای بخش‌های خدمات مشتری که در معرض مشتریان هستند. تمام اطلاعات به‌صورت مرکزی در یک سیستم CRM ذخیره می‌شود؛ اما به این روش هوشمند یکپارچه و سفارشی شده است.

ادغام تحقیقات بازار و CRM بسیار کارآمد است؛ زیرا در مقایسه با ابزارهای سنتی تحقیقات بازار در زمان برای تجزیه‌وتحلیل صرفه‌جویی می‌کند و نتایج دقیق و معتبرتری ارائه می‌دهد.

شناسایی چشم‌اندازهای آینده:

بخش دوم"

فرایند تحقیقات بازار شامل دوری از مراحل جداگانه تفسیر، سازماندهی و جمع‌آوری داده‌ها است. این مراحل را می‌توان به‌عنوان معیاری برای تحقیقات بازار در نظر گرفت، اما بستگی به سازمان دارد که چگونه استراتژی‌های خود را برای دنبال‌کردن این فرایند خلاصه کرده باشد. ازاین‌رو برخی از مراحل به‌هم‌پیوسته را می‌توان به طور مکرر انجام داد و برخی از مراحل را نیز می‌توان حذف کرد. در زیر یک فرایند معمولی تحقیقات بازار ارائه شده است که به‌صورت مرحله‌ای نشان‌داده‌شده است:

– تعریف مشکل یا نیاز 
مرحله شروع همیشه شناسایی دلیل یا مشکلی است که برای آن تحقیق باید انجام شود. این شامل جمع‌آوری اطلاعات اولیه مربوطه و چگونگی تأثیر این اطلاعات بر فرایند تصمیم‌گیری می‌شود. همچنین شامل تعریف مشکلات پس از بحث با تصمیم‌گیرندگان سازمان است. هنگامی که مشکل به طور دقیق تعریف شد و نیاز به تحقیق موردبحث قرار گرفت، فرایند بعدی می‌تواند به شیوه‌ای کارآمد انجام شود.

– تعیین اینکه چه کسی تحقیق را انجام خواهد داد 
هنگامی که مرحله اولیه تعریف مسئله و نیاز تحقیق انجام شد، مهم است که مشخص شود چه کسی تحقیق را انجام خواهد داد و چه رویکردهایی برای حل این مشکلات وجود خواهد داشت. این شامل ایجاد یک چارچوب حل مسئله و مدل‌های تحلیلی پس از بحث در مورد کارشناسان سازمان است. در این نمونه مطالعات موردی بر اساس چارچوب تعریف شده با اعمال اطلاعات مربوطه و داده‌های ثانویه ایجاد شده است.

– انتخاب روش شناسی مناسب
پس از شناسایی نیازهای خاص و کاوش در مطالعات موردی، یک روش‌شناسی خاص توسط متخصص تحقیق مستلزم است. ممکن است ترکیبی از رویکردهای خاص مانند نظرسنجی تلفنی، نظرسنجی وب یا ایمیل، مصاحبه‌های یک‌به‌یک، تحقیقات ثانویه و غیره باشد. این روش به‌عنوان طرحی از فرایند تحقیق و مراحل اساسی زیر عمل می‌کند:

  • روش‌های جمع‌آوری و تهیه اطلاعات کمی و کیفی.
  • تعیین نیاز به این اطلاعات.
  • روش‌های مقیاس‌بندی و اندازه‌گیری
  • طراحی نمونه پرسش‌نامه
  • تدوین مطالعات موردی و فرایند نمونه‌گیری.
  • تجزیه‌وتحلیل اطلاعات برنامه‌ریزی

شناسایی چشم‌اندازهای آینده:

بخش سوم"

 فرایند جمع‌آوری داده‌ها  

این فرایند شامل کار میدانی و کار میزی برای جمع‌آوری تمام داده‌ها و اطلاعات مربوطه است. کار میدانی شامل مصاحبه با افراد از طریق تعامل چهره‌به‌چهره با بازدید از آنها در خانه یا دفاتر یا ترتیب جلسات گروهی در هر مکان دلخواه است. کار روی میز شامل تماس با افراد از طریق تلفن یا از طریق یک سری ایمیل و جلسات وب است. این در مقایسه با کار میدانی می‌تواند زمان بیشتری را صرف کند. مشارکت مدیران مجرب و آموزش‌دیده برای این امر به کاهش خطاهای جمع‌آوری داده‌ها کمک می‌کند.

 تهیه داده‌ها، جدول‌بندی و تجزیه‌وتحلیل نتایج  

پس از مرحله جمع‌آوری داده‌ها، داده‌های جمع‌آوری‌شده ویرایش شده، در صورت نیاز تصحیح و اعتبارسنجی می‌شوند. این فرایند مهم‌ترین فرایند در تحقیق است؛ زیرا نتایج بر اساس آماده‌سازی داده‌ها تولید می‌شود؛ بنابراین لازم است یک سازمان صحت داده‌های جمع‌آوری‌شده را تأیید کند و در صورت نیاز آن را ویرایش یا تصحیح کند. سپس داده‌های نهایی بر اساس استانداردهای کسب‌وکار تقسیم‌بندی می‌شوند و به شکل جدول‌بندی شده‌تر در پایگاه‌داده CRM وارد می‌شوند تا جستجو یا ترکیب به‌راحتی انجام شود.

 ارائه و تولید گزارش 

 کل فرایند باتوجه‌به استانداردهای سازمانی به‌درستی مستند شده است تا بتوان در آینده برای فرایند تصمیم‌گیری یا تغییر یا اصلاح هر فرایند یا ماژول خاصی ارجاع داد. این سند شامل معماری کلی پروژه است که تمام فرایندها را با کمک جداول، نمودارها و شکل‌ها به تصویر می‌کشد تا تأثیر و وضوح ایجاد کند.

تحقیقات بازار به طور غیرقابل‌انکاری نقشی حیاتی در کاوش در کسب‌وکار ایفا می‌کند. فرایند فوق اگر به شیوه‌ای کارآمد انجام شود می‌تواند به‌پیش بینی و ارتباط نیازهای مشتری و سپس مدل‌سازی یا اصلاح استراتژی‌های تجاری براین‌اساس کمک کند.