هزاره اطلاعات رادوین
بررسی فناوری مدیریت اطلاعات (IMT)

  1. صفحه اصلی
  2. /
  3. وبلاگ
  4. /
  5. مقالات
  6. /
  7. بررسی فناوری مدیریت اطلاعات…

بررسی فناوری مدیریت اطلاعات (IMT
بررسی فناوری مدیریت اطلاعات IMT

فناوری مدیریت اطلاعات (IMT) چیست؟

 فناوری مدیریت اطلاعات (IMT) به فرایندها، سیستم‌ها، سخت‌افزار و نرم‌افزاری اطلاق می‌شود که یک شرکت برای انجام عملیات روزانه خود از آن استفاده می‌کند. فناوری مدیریت اطلاعات همچنین به‌عنوان یک‌رشته حرفه‌ای در نظر گرفته می‌شود که در آن دانش‌آموز یاد می‌گیرد که انتخاب، توزیع و سازماندهی تمام فناوری و فرایندهای مرتبط را در یک محیط تجاری مدیریت کند.

 ردیف بودجه‌ای که تمام آن سیستم‌ها و هزینه‌های راه‌اندازی و نگهداری آنها را در بر می‌گیرد، فناوری مدیریت اطلاعات نامیده می‌شود. فناوری مدیریت اطلاعات با نام‌های فناوری اطلاعات (IT) و مدیریت و فناوری اطلاعات نیز شناخته می‌شود.

نکات کلیدی:

فناوری مدیریت اطلاعات به فرایندها، سیستم‌ها، سخت‌افزار و نرم‌افزاری اطلاق می‌شود که یک شرکت برای انجام عملیات روزانه خود از آن استفاده می‌کند.
تعداد بسیار کمی از فرایندهای تجاری وجود دارند که به فناوری مدیریت اطلاعات وابسته نیستند یا نمی‌توانند بهره‌مند شوند.
IMT به شرکت‌ها اجازه می‌دهد تا داده‌های خود را بدون درنظرگرفتن شکل آن به طور مؤثر مدیریت کنند.
پیاده‌سازی IMT نه‌تنها به کارمندان اجازه می‌دهد تا بهره‌وری بیشتری داشته باشند، بلکه می‌تواند متناسب با نیازهای خاص یک شرکت نیز طراحی شود.
چندین مسیر شغلی در IMT وجود دارد که تقریباً همه آنها به مهارت‌های تحلیلی و ریاضی قوی در حل مسئله نیاز دارند.

آشنایی با فناوری مدیریت اطلاعات (IMT):

 فناوری مدیریت اطلاعات بخش مهمی از هر کسب‌وکاری است. این بینش‌های نوع کلان داده‌ای را که استراتژی‌های کسب‌وکار را هدایت می‌کنند، دقت زیربنای مدیریت زنجیره تأمین خرده‌فروشی، خط‌مشی حفظ سوابق برای انطباق، و موارد دیگر را فعال می‌کند. تعداد بسیار کمی از فرایندهای تجاری وجود دارند که به فناوری مدیریت اطلاعات وابسته نیستند یا نمی‌توانند بهره‌مند شوند.

 ازآنجایی‌که اطلاعات به دو صورت ملموس، فیزیکی و همچنین به‌صورت الکترونیکی و بنابراین به‌صورت نامشهود ارائه می‌شود، شرکت‌ها به راهی برای مدیریت تمام داده‌های خود نیاز دارند. اینجاست که فناوری مدیریت اطلاعات وارد عمل می‌شود. این به شرکت‌ها راهی می‌دهد تا داده‌های خود را بدون توجه به شکل آن مدیریت کنند. برای استفاده حداکثری از IMT، شرکت‌ها باید استراتژی‌های تجاری خود را مطابق با فناوری‌هایی که به کار می‌گیرند، حفظ کنند.

 IMT معمولاً در مدیریت مالی، مدیریت خدمات و همچنین مدیریت پیکربندی یافت می‌شود. اما هر شرکتی که به IMT متکی است باید مطمئن شود که فناوری آن ایمن و مطمئن است. بدون انجام اقدامات احتیاطی مناسب، سیستم‌ها ممکن است در برابر حملات سایبری توسط هکرها آسیب‌پذیر باشند. به‌عنوان‌مثال، سازمان‌هایی مانند خرده‌فروشان باید تدابیری را در نظر بگیرند تا اطلاعات مشتریانشان مانند نام و شماره کارت اعتباری به سرقت نرود.

 با متمرکزکردن فرایند و تجهیزات، شرکت‌ها می‌توانند کارآمدتر عمل کنند و به کارمندان اجازه می‌دهند بر روی شغل‌های خود تمرکز کنند بدون اینکه نیازی به مدیریت داده‌ها داشته باشند. اگرچه IMT این کار را انجام می‌دهد، اما می‌تواند منجر به‌اضافه کاری و حذف برخی از موقعیت‌های شغلی در نیروی کار شود. به این دلیل که برخی از وظایفی که زمانی توسط نیروی انسانی انجام می‌شد ممکن است با رایانه‌ها و سیستم‌های شبکه جایگزین شوند.

IT

مولفه‌های فناوری مدیریت اطلاعات:

 مدیریت فناوری اطلاعات معمولاً تحت مسئولیت مدیر ارشد اطلاعات یا مدیر ارشد فناوری یک شرکت است. کارمندان این بخش مسئول اطمینان از اینکه داده‌ها و منابع محاسباتی شرکت به طور قابل‌اعتماد در دسترس و ایمن از دشمنان خارجی هستند.

 وظایف مدیریت فناوری اطلاعات شامل نگهداری پایگاه‌های داده و سیستم‌های ذخیره‌سازی ابری، امنیت سیستم و شبکه و ارائه پشتیبانی فنی به سایر کارمندان است. آنها همچنین ممکن است مسئول ایمن‌سازی داده‌های مشتری و اطمینان از مطابقت خط‌مشی‌های فناوری اطلاعات شرکت با قوانین محلی یا ملی باشند.

ملاحظات خاص:

 فناوری مدیریت اطلاعات، همان‌طور که در بالا ذکر شد، یک‌رشته و همچنین یک کارکرد شرکتی است. اغلب تحت یک برنامه علمی قرار می‌گیرد، اما می‌تواند بخشی از یک تخصص انضباطی مانند لیسانس مدیریت سلامت با گرایش فناوری مدیریت اطلاعات باشد. به‌طورکلی، این برنامه‌ها شامل موارد زیر می‌شوند:

مدیریت پروژه امنیت داده هاو مدیریت نقش سازماندهی و تجزیه‌وتحلیل داده هاتجزیه و تحلیل، طراحی و سازمان‌دهی سیستم هاارزیابی نرم‌افزار و سخت‌افزار

 همچنین زمانی که به‌عنوان یک شغل در نظر گرفته می‌شود، تخصص‌های زیادی در مدیریت اطلاعات و فناوری وجود دارد. برای مثال، دانشمندان داده با منابع و مجموعه‌های مختلف داده کار می‌کنند تا بینش، معیارها و شاخص‌های کلیدی عملکرد را ایجاد کنند.

مزایای فناوری مدیریت اطلاعات:

 فناوری مدیریت اطلاعات اغلب به‌عنوان محرک کارایی سازمانی در نظر گرفته می‌شود، زیرا فناوری به طور سنتی به کارگران کمک می‌کرد تا با آن بهره‌وری بیشتری داشته باشند تا بدون آن. همان‌طور که کاربردهای فناوری در تجارت چندبرابر شده است، فناوری مدیریت اطلاعات بیشتر به دسته‌های معنادارتری تقسیم می‌شود که عملکرد فناوری مورداستفاده را نشان می‌دهد. این شامل IMT کلاس سازمانی مانند مدیریت منابع سازمانی، مدیریت روابط سازمانی و مدیریت سوابق سازمانی است.

 هر یک از این زیرمجموعه‌ها به یک سیستم عملکردی اشاره دارد که به سخت‌افزار – رایانه‌ها، پایانه‌ها، حسگرها و غیره – فرایندهایی مانند آموزش، حسابرسی، اجرا و نرم‌افزار وابسته است. یک شرکت بزرگ بسیاری از این سیستم ها را اجرا خواهد کرد که برخی از آنها خریداری می‌شوند و برخی دیگر اختصاصی هستند.

 

 کارگران در فناوری مدیریت اطلاعات بخشی از نیروی کار بسیار ماهر در نظر گرفته می‌شوند و گاهی اوقات به‌عنوان کارگران دانش شناخته می‌شوند.

 معماران شبکه‌های کامپیوتری، ایجاد و نگهداری شبکه یک کسب‌وکار، از جمله مدیریت دسترسی از راه دور را انجام می‌دهند. مهندسان سخت‌افزار کامپیوتر، سخت‌افزار را طراحی کرده و ماشین‌ها را به‌گونه‌ای پیکربندی می‌کنند که آنها را برای عملکرد خاص خود بهینه می‌کند.

 

 علاوه بر مجموعه مهارت‌های معمولی IT، یک حرفه در ITM به مهارت‌های قوی بین‌فردی، توانایی مدیریت و مهارت‌های حل مشکل مشارکتی نیاز دارد.

بررسی فناوری مدیریت اطلاعات (IT)

مشاغل فناوری مدیریت اطلاعات (IMT):

مسیرهای مختلفی برای رسیدن به حرفه در فناوری مدیریت اطلاعات وجود دارد که بیشتر آنها به مهارت های فنی یا کامپیوتری نیاز دارند. در زیر نقش های رایج در شرکت های فناوری بزرگ آورده شده است.

توسعه دهندگان نرم افزار

در ابتدایی ترین سطح، توسعه دهندگان یکی از رایج ترین نقش ها را در فناوری اطلاعات، ایجاد برنامه ها و خدمات مورد استفاده توسط کارمندان یا مصرف کنندگان یک شرکت، ایفا می کنند. آنها همچنین ممکن است مسئول طراحی وب سایت یک شرکت یا ایمن سازی اطلاعات مشتری برای جلوگیری از درز اطلاعات باشند. اکثر توسعه دهندگان نرم افزار باید به یک یا چند زبان برنامه نویسی مسلط باشند.

مدیران پایگاه داده و سیستم ها

شرکت‌های بزرگ‌تر نیز احتمالاً از مدیران و تحلیلگران متخصص برای حفظ امنیت داده‌ها و شبکه خود استفاده می‌کنند. مدیران پایگاه داده از نرم افزارهای تخصصی برای ذخیره و سازماندهی داده ها با پشتیبان گیری اضافی برای جلوگیری از از دست رفتن تصادفی استفاده می کنند. تحلیلگران سیستم مسئول یافتن گلوگاه ها و نقاط ضعف در سیستم های پردازشی یک شرکت و افزایش سازگاری هستند تا بتوان به راحتی اطلاعات را به اشتراک گذاشت.

تحلیلگران امنیت اطلاعات

تحلیلگران امنیت اطلاعات یکی از مهم ترین نقش ها را در یک شرکت مدرن ایفا می کنند – حفاظت از داده های یک شرکت و مشتریان آن. آنها این کار را با بررسی سیستم های کامپیوتری برای نقاط ضعف احتمالی و بررسی هر گونه نقض احتمالی انجام می دهند. آنها همچنین مسئول ایجاد پادمان ها و حصول اطمینان از انطباق سیاست های شرکت با قوانین محلی هستند.

سیستم های اطلاعاتی در مقابل فناوری اطلاعات

درک تمایز بین سیستم‌های اطلاعاتی و بیان رایج‌تر فناوری اطلاعات مهم است. فناوری اطلاعات به ماشین‌ها و الگوریتم‌هایی اطلاق می‌شود که برای سازماندهی و پردازش داده‌ها از جمله رایانه‌ها، ذخیره‌سازی داده‌ها یا سیستم‌های ابری استفاده می‌شوند.

سیستم های اطلاعاتی اصطلاحی است که به هر وسیله ای برای سازماندهی و به اشتراک گذاری اطلاعات اشاره دارد. اگرچه این چتر شامل فناوری اطلاعات می‌شود، اما می‌تواند شامل سیستم‌های کمتر پیچیده‌تر مانند کاتالوگ کارت یا سیستم‌های بایگانی کاغذی نیز باشد. در حالی که سیستم‌های اطلاعاتی امروزی عمدتاً مبتنی بر رایانه هستند، متخصصان IS عمدتاً به سمت دستیابی به اهداف تجاری یک شرکت گرایش دارند، در حالی که متخصصان فناوری اطلاعات بیشتر بر حفظ سیستم‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری متمرکز هستند.

برای اینکه یک مدیر فناوری اطلاعات باشید به چه مهارت هایی نیاز دارید؟

علاوه بر مجموعه ابزارهای معمولی یک متخصص فناوری اطلاعات، یک مدیر فناوری اطلاعات به مهارت های حل مسئله و بین فردی قوی نیاز دارد. سیستم‌های مدرن فناوری اطلاعات نیازمند هماهنگی بین تیمی از متخصصان هستند، بنابراین مدیر فناوری اطلاعات باید نقاط قوت و ضعف تیم خود را درک کند، همچنین تعارض‌های بین فردی را حل کرده و اهداف قابل دستیابی را تعیین کند.

یک مدیر فناوری اطلاعات به چه مدارکی نیاز دارد؟

چندین مدرک مهم وجود دارد که می تواند به توسعه حرفه ای در مدیریت فناوری اطلاعات کمک کند. گواهینامه یک همکار معتبر مدیریت پروژه (CAPM) مهارت های مفیدی را در مدیریت پروژه ارائه می دهد، در حالی که گواهینامه کتابخانه زیرساخت فناوری اطلاعات (ITIL) دانش لازم را برای اجرای سیستم های پردازش اطلاعات فراهم می کند.

آیا یادگیری فناوری اطلاعات سخت است؟

یادگیری مهارت‌های فناوری اطلاعات می‌تواند بسیار دشوار باشد، مگر اینکه قبلاً در رایانه مهارت زیادی داشته باشید. فناوری اطلاعات به مهارت های تحلیلی و حل مسئله قوی و همچنین توانایی در منطق و استدلال ریاضی نیاز دارد. همچنین نیاز به عزم قوی و مدیریت زمان دارد، زیرا بسیاری از مشکلات فناوری اطلاعات به ساعت‌های طولانی و تمرکز عمیق برای حل نیاز دارند.